Beursprimeur: Massey Ferguson electro-powered by Knegt

27 augustus 2024

Schermafbeelding 2024 08 22 103741

Mechan introduceert in samenwerking met Knegt een nieuwe elektrische tractor op basis van De Massey Ferguson 1700 compact serie.

Vanuit Mechan is al lang de behoefte om voor haar Massey Ferguson klanten een elektrische trekker aan te kunnen bieden. Massey Ferguson is hiermee bezig maar de vraag naar een geëlektrificeerde trekker is in Nederland groter dan in andere landen. De overheidsmaatregelen, maar ook de wens om schone lucht in een werkomgeving, vraagt snel om een professionele Massey Ferguson oplossing. Het is nog onduidelijk of de Massey Ferguson oplossing welke ontwikkeld zal worden passend is voor gebruik over heel de wereld, ook aansluit bij de specifieke Nederlandse wensen.

Om snel een passende oplossing te bieden voor de Nederlandse vraag is Mechan een samenwerking aangegaan met Knegt International uit Veldhoven. Knegt levert al jaren compacte tractoren en heeft sinds 2021 ook elektrische tractoren in het programma.

De ambities en hoge kwaliteit van Knegt sluit goed aan op die van Mechan en het merk Massey Ferguson. Uit deze samenwerking is nu een tractor ontwikkeld met de hoogste prestaties voor een tractor uit deze klasse. De basis van de nieuwe elektrische tractor is de Massey Ferguson 1700 M welke hierbij wordt omgedoopt tot de e1700. Alles compact verwerkt onder de motorkap waardoor deze tractor er niet anders uit ziet dan de tractor met verbrandingsmotor.

Deze tractor zal zijn introductie hebben op de stand van Massey Ferguson, tijdens de ATH van 11-14 september in Biddinghuizen. Deze 2 jaarlijkse landbouw en grond techniek beurs is de grootste beurs voor de sector en daarmee de juiste plek voor deze presentatie. Op de beurs is het prototype te zien maar de tractor is inmiddels nagenoeg productie klaar en zal ook snel geleverd kunnen worden. De technische gegevens en mogelijkheden zullen tijdens de ATH worden onthuld maar vrijwel alle mogelijkheden op een MF 1700 M met brandstofmotor zijn er ook voor de elektrische variant.

Graag informeren we jullie uitgebreid op de ATH

Mechan is op GroenTechniek Holland 2024 te vinden in stand V11 en Knegt in stand 2.15

ATH/GTH

Meer weten over de e-1700 tractor

Terug naar Nieuws